Adfærd

Smådyr - Adfærd


Mange hunde og katte aflives i dag pga. adfærdsproblemer. Adfærdsproblemer kan f.eks. være urenlighed, destruktiv adfærd, urolighed, ulydighed eller aggressivitet, og kan genere i en sådan grad, at du som ejer opgiver at have dit dyr.

En undersøgelse viser at mange ejere ikke søger professionel hjælp til deres hund eller kats adfærdsproblem, inden en beslutning om aflivning eller omplacering tages. Hvis du som ejer oplever adfærdsproblemer hos dit dyr skal du altid kontakte dyrlægen. Da adfærdsproblemer kan skyldes smerte, sygdom eller stress, er det nødvendigt med en konsultation hvor dit dyr bliver grundigt undersøgt.


Løsningen på problemet kan være enkel, men i nogle tilfælde vil medicinering, en henvisning til en hundeadfærdsterapeut eller omplacering af dit kæledyr, være nødvendigt.


På Biersted Dyrehospitals Face Book side kan du løbende finde tilbud om hvalpeaftener, hvalpemotivation og hundemøder, eller ring til klinikken for mere information.


Vi har flere hundeklubber tilknyttet, som låner vore faciliteter til træning. Træning og stimulering af din hund kan tit være en løsning på nogle problemer. Vi kan hjælpe med henvisning til en af klubberne.