Chipmærkning og registrering

Smådyr - Chipmærkning og registrering


Der står følgende i hundeloven: ”Besidderen af en hund skal sørge for, at hunden, inden den er 8 uger gammel, er mærket og registreret. Besidderen af en hund skal endvidere sørge for, at hunden, fra den er 4 måneder gammel, bærer halsbånd forsynet med et skilt, der angiver besidderens navn og adresse.”


Hos dyrlægen får du både chip og registreringspapirer til Dansk Hunderegister. Med ovennævnte lovtekst vil det sige, at opdrætteren som regel vil have fået hvalpe chipmærket og registreret inden overdragelse til ny ejer. Papirer medfølger da fra Dansk Hunderegister, hvor man som ny ejer skal huske at omregistrere sin nye hund.


For kattekillinger gælder endnu ikke en lov om registrering. Dvs. at det er frivilligt, om man vil lade sin killing chipmærke eller øretatovere. Vi anbefaler dog en mærkning på det kraftigste, da vi ved bortkomst af din kat, vil kunne finde tilbage til dig som ejer. Ofte øremærkes eller chippes katten, når den er gammel nok til at blive neutraliseret. Begge mærkninger kan registreres i et af to landsdækkende registre, så din kat kan efterlyses gennem disse ved bortkomst. Samme chip kan bruges til kattelem, så det kan være en fordel både med chip og øretatovering.