Gratis tandtjek

Smådyr - Gratis tandtjek af hvalpe og killinger


Vi tilbyder at alle hvalpe og killinger gratis kan få tjekket deres tænder ved 8-måneders alderen. Ikke alle dyr er lige gode til at skifte mælketænder, og bliver disse siddende kan det skabe problemer for de blivende tænder. Her vil løsningen være fjernelse af mælketænderne i narkose.


En hund har 42 permanente tænder og en kat har 30. Dyrenes tænder kræver pleje ligesom dine egne tænder. Madrester, spyt og bakterier danner en blød belægning på tænderne som kaldes plak. Plak giver tandkødsbetændelse og hvis ikke det fjernes, dannes der med tiden tandsten. Tandsten kan ikke børstes væk med en tandbørste og kræver derfor en tandrensning under fuld narkose. Hvis ikke tandsten og plak fjernes, er der risiko for at dit dyr får parodontose. Parodontose forårsager en nedbrydning af det knoglevæv som holder tænderne fast, og sygdommen resulterer derfor i løse og ømme tænder. Løse tænder kan ikke kureres, men parodontose kan stoppes så dit dyr ikke mister flere tænder, hvorfor det er vigtigt at sætte ind inden problemerne bliver for store. Dårlig tandhygiejne hos dit dyr kan også føre til mere alvorlig sygdom, da bakterier kan sprede sig via blodbanen til de indre organer.


Det kan som ejer være svært at se om dit kæledyr har tandpine, da dyrs overlevelsesinstinkt gør at de spiser trods smerte. Symptomer på tandproblemer kan være:


- Dårlig lugt

- Rødt og hævet tandkød

- Savlen

- Smasken

- Ophørt ædelyst

- Ændret adfærd

- Hævelse under øjet


Ofte oplever du som som ejer først, at din hund eller kat virkelig har haft et tandproblem, når den efter endt tandbehandling ændrer adfærd, og pludselig bliver glad igen.


Husk på at tandproblemer ikke altid er synlige. Mange katte døjer med tandresorptioner, en meget smertefuld lidelse som kun kan ses ved hjælp af tandrøntgen.


En standard tandrensning hos os indebærer en forundersøgelse af dit kæledyr, narkose, fjernelse af tandsten med ultralydsrenser og polering af tænderne med pimpsten. Hvis vi undervejs finder løse eller knækkede tænder vil disse blive fjernet.


Det er en god idé at børste tænder på din hund eller kat én gang dagligt, hvis du ønsker at forebygge dannelse af plak og tandsten. Husk på at det altid er bedre at børste lidt, end slet ikke at børste tænder, og at det kan udsætte intervallet mellem tandrensninger. Hos os sælger vi produkter, som kan være med til at forebygge tandsygdomme, som f.eks. tandbørste, tandpasta, tilskud, foder, tyggeben og -bolde.